tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pullataikina, dallaspullat ja korvapuustit


Moi!

Musta on tullut kuuluisa perheen ja kavereiden kesken näiden pullien ansiosta. Pullista tulee erittäin mehukkaita ja maukkaita kun kohotusajoista ei pihistä ja täytteitä laittaa runsaalla kädellä! Resepti on alunperin Kinuskikissalta, mutta tehtyäni näitä muutamia kertoja oon tehnyt reseptiin pieniä parannuksia:)

Leivon yleensä pullataikinasta puolet dallaspulliksi tai pikkupulliksi ja puolet korvapuusteiksi.



Ainekset:

Pullataikina:
5 dl maitoa (laktoositon)
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voita tai margariinia sulatettuna (laktoositon)
n. 15 dl vehnäjauhoja


Korvapuustit:
½ pullataikinasta
100g pehmeää voita tai margariinia (laktoositon)
1½ dl fariinisokeria
runsaasti kanelia
(kardemummaa)

Dallaspullat:
½ pullataikinasta
100 g voita
1 ps vaniljakastikeaineksia (huom. ei-laktoositon!)
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
¾ dl mantelirouhetta



Ohjeet:

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna ja liuota hiiva siihen. Sekoita maito-hiivaseokseen mausteet ja muna.



2. Lisää seokseen n. 11dl jauhoja ja sekoita ensin puuhaarukalla tai vispilällä ja kun sekoittaminen käy liian raskaaksi, alusta nyrkillä (tämä on myös erittäin terapeuttista ;D).

3. Lisää taikinaan sulatettu voi ja sekoita joukkoon. Lisää sitten loput jauhoista.



4. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. 35min



 5. Jos teet pikkupullia niin pyörittele kohonneesta taikinasta pieniä pullia käsiesi välissä ja asettele pellille. Anna kohota vielä 15min, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 8-10min.  



Dallaspullat:

1. Kaulitse puolet kohonneesta pullataikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
2. Sulata voi ja lisää siihen vaniljakastikeainekset, sokeri, vaniljarahka ja muna.



3. Levitä taikinalevylle, ripottele päälle mantelirouhe ja rullaa. Nipisele rullan saumakohta erittäin huolellisesti kiinni.
4. Leikkaa rullasta hyvänkokoisia viipaleita ja asettele ne joko pellille tai suuriin muffinssivuokiin (pullat pitävät muotonsa paremmin vuoissa).




5. Kohota pullia vielä 10-15min. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria.
6. Paista 200 asteessa n. 15min tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita!





Korvapuustit:

1. Kaulitse puolet kohonneesta pullataikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
2. Pehmitä voi mikrossa pehmeäksi mutta älä sulata täysin!
3. Levitä voi taikinalevylle, ripottele päälle fariinisokeri ja levitä se veitsellä tasaikseksi. Ripottele päälle runsaasti kanelia.


4. Rullaa taikinalevy ja nipistele sauma erittäin huolellisesti kiinni. Leikkaa hyvänkokoisiksi viipaleiksi, asettele pellille ja kohota vielä 10-15min.

5.  Voitele munalla ja paista 200 asteessa n. 10min.



Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti