tiistai 8. heinäkuuta 2014

Raparperipiirakka mummin tapaan

Moi!
 
Raparperi on alkukesän herkku, josta saa tehtyä herkun jos toisenkin. Tämän reseptin olen perinyt mummiltani ja tähän reseptiin pätee sama sääntö kuin moneen muuhunkín: mitä helpompi resepti, sitä maukkaampi. Piirakkaa reseptistä tulee pellillinen.
 
Piirakan resepti sopii käytettäväksi kaikkien marjojen kanssa. Juurikin serkku soitti, ja kysyi reseptiä mustikoiden kanssa käytettäväksi. Myös omenapiirakka taittuu reseptillä kätevästi, tällöin omenoiden päälle kannattaa ripotella hieman kanelia. Happamien marjojen, kuten puolukoiden, viinimarjojen sekä raparperien päälle kannattaa vielä ripotella hieman sokeria. Piimänvihaajille tiedoksi: vaikka reseptiin tulee piimää, sitä ei huomaa mausta vaan se tuo ainoastaan kuohkean rakenteen piiraalle.

 
Raparperipiirakka mummin tapaan:
200g rasvaa (laktoositon)
4 lasillista vehnäjauhoja
2 lasillista sokeria
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1 (reilu) lasillinen piimää (laktoositon)
1 muna
 
HUOM! Terveellisemmän reseptistä saa kun käyttää rasvana margariinia ja rasvatonta piimää:)
HUOM2! Resepti on vanha ja sen vuoksi mittayksikkönä on käytetty lasillista. Yksi lasillinen on n. 2dl ja yksi reilu lasillinen n. 2,5dl.


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja sekota kuivien aineiden joukkoon. Ota tätä muruseosta talteen 1 lasillinen. Sekoita jäljelle jääneeseen muruseokseen muna ja piimä. Levitä seos pellille ja ripottele raparperit tai marjat päälle. Sirottele täytteiden päälle n. 1-2rkl sokeria (+esimerkiksi kaneli) sekä muruseos. Paista 200 asteessa n. 30min. Helppoa kuin heinän teko ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti