sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Siemennäkkäri

Moi!

Bongasin tämän siemennäkkärin reseptin pari kuukautta sitten Aamulehdestä, ja siitä saakka on se ollut vakiherkku (terveellinen sellainen!) perheemme iltapalapöydässä. Näkkäri on erittäin helppo tehdä, ainoastaan paiston kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä paiston loppupuolella saattaa näkkäri saada helposti hieman liikaa väriä. Ei muuta kun kokeilemaan!

Ainoa huono puoli näkkärissä on, että hieman jäähtyneenä koko pellillinen katoaa alta aika yksikön...



1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
4 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
 
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sitten lämmin vesi ja öljy. Anna turvota noin 5 minuuttia. Levitä uunipellille tasaisesti. Kannattaa kastella käsiä kylmällä vedellä niin levitys onnistuu vaivattomammin.


Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja leikkaa annospaloiksi. Nosta sitten takaisin uuniin ja paista vielä 30-40 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon uunista ja kannattaakin leikkaamisen jälkeen laittaa paistoaika munakelloon huomattavasti alakanttiin ensimmäistä kertaa paistettaessa. Seuraavilla paistokerroilla tiedät miten uunisi käyttäytyy ja osaat asettaa oikean paistoajan samantien!

Nauti jäähtyneenä voin ja vaikkapa voimakkaan juuston kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti