maanantai 1. elokuuta 2016

Burgundinpata

Burgundinpata
Gluteeniton, laktoositon


1,2 kg naudan sisäpaistia tai hirvenpaistia leikattuna reilun kokoisiksi kuutioiksi
70 g pekonia
1 pieneksi kuutioitu iso porkkana
pieni pala juuriselleriä hienoksi silputtuna
1 silputtu sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
voita
4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
1 rkl tomaattipyreetä
laakerinlehti
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin hyvin pesty kuori
5-10 pientä salottisipulia
100 g pieniä ruskistettuja herkkusieniä
persiljasilppua

Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää voita tarvittaessa.
Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, sipulisilppu, valkosipuli, tomaattisose, lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai uunissa, kunnes liha on täysin mureaa.
Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut pikkusipulit ja herkkusienet. Suurusta maizenalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti